Pel de ui en look en hak fijn.Verhit een stoofpot met scheut olijfolie.Fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden. Voeg de fijngehakte look en paprikapoeder toe. Roer even en laat 1min mee bakken.Voeg dan de tomatenblokjes, passata, oregano, suiker, peper en zout toe. Meng even, breng aan de kook en laat zo'n 20min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de vulling van de paprika's maken.
## Gevulde paprika's
Pel de ui en look en hak fijn.Doe de bloemkool in een blender of foodprocessor en maal tot grove korrels of textuur van rijst.Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Fruit hierin eerst de ui aan voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden.Voeg de look en paprikapoeder toe, roer even en laat zo'n minuutje mee bakken.Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe hierbij de bloemkoolrijst en de oregano, laat zo'n 2min mee bakken. Haal van het vuur.Breng op smaak met het sap van citroen, peper en zout. Voeg nu ook de geroosterde pijnboompitten toe.Halveer de paprika's, verwijder de steeltjes, zaadlijsten en zaadjes. Vul de paprika's op met het gehakt-bloemkoolmengsel.
Verwarm de oven voor op 200 gradenNeem een ruime ovenschaal en giet hierin de tomatensaus.Leg de gevulde paprika's in de tomatensaus en strooi hierover wat verbrokkelde feta. Bak de paprika's voor zo'n 25 a 30min in de oven.Serveer direct met eventueel nog wat extra rijst of quinoa.Smakelijk