Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
Was de rucola en laat uitlekken.
Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
Smelt 1/3 van de boter in een pan. Dep de kalkoenfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze 4-5 minuten aan elke kant.
Smelt 1/3 van de boter in een andere pan en voeg de sjalot toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de champignons, tijm en knoflook toe. Roerbak 5 minuten, tot de champignons mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
Serveer de pastinaakpuree met de kalkoenfilet, gebakken champignons en rucola. Druppel de dressing over de rucola.