Orzo pasta met gehaktballetjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 350 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 0.5 ei
  • 45 gr parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 17.5 gr paneermeel of panko
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 0.5 ui
  • 0.5 paprika
  • 1 teentjes look
  • 0.25 tl oregano
  • 125 gr orzo of riso
  • 250 ml kipbouillon
  • 100 gr spinazie
  • 75 ml kookroom
  • parmezaanse kaas (fijn geraspt om af te werken)
  • peper en zout
  • olijfolie

Recipe

  1. Begin met het maken van de gehaktballetjes.Meng het gehakt eerst met het ei en voeg er vervolgens de Parmezaanse kaas, peterselie, paneermeel of panko, peper en zout aan toe. Meng goed Rol er balletjes van, maak ze vooral niet te groot. Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar. Schep ze dan uit de pot en hou ze warm onder wat aluminiumfolie.TIP! Je kan de gehaktballetjes ook gewoon aanbakken in de pan nog niet gaar bakken. Om ze dan vervolgens in een ovenschaal te scheppen en ze verder rustig te bakken in de oven. Terwijl kan je de pasta maken.
  2. Terwijl de balletjes bakken, kan je de ui pellen en fijn hakken.Ook kan je de paprika in kleine blokjes snijden. De look pellen en fijnhakken.
  3. Verhit dezelfde stoofpot opnieuw. Je hoeft deze niet proper te maken. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Stoof hierin de ui en paprika eerst aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er de look, oregano en en orzo pasta bij. Roer even en laat zo'n minuutje mee bakken.Blus met zo'n 400ml bouillon. Laat zachtjes sudderen voor zo'n 10 a 11min. Het is belangrijk om regelmatig te roeren anders zal de pasta gaan plakken. De pasta zal al het vocht opnemen. Als dit gebeurd is en de orzo is nog niet gaar, voeg de resterende bouillon toe. Als de pasta gaar is, voeg je de spinazie toe. Geef het even de tijd om te slinken en roer af en toe. Voeg er nog de room aan toe samen met de gehaktballetjes, peper en zout en laat nog zo'n minuutje doorwarmen. Serveer met eventueel nog wat Parmezaanse kaas