Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en bruine rijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 150 g bruine rijst
  • 4 wortelen
  • 2 sticks honing
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Recipe

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Meng de helft van de honing, de ras el hanout, peper, zout en de olijfolie in een kom. Hussel de wortelen door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de wortelen en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om. Strooi er de laatste 5 minuten de pijnboompitten over.
  3. Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  4. Meng de geroosterde wortelen, pijnboompitten, fijngesneden bladpeterselie, rozijnen en de dressing door de bruine rijst. Overstrooi met de feta en serveer.