Heb je geen restjes kip van de vorige dag, dan begin je met het bakken van de kipfilets. Ik heb deze gewoon gekruid met wat peper en zout en mooi goudbruin gebakken in een pan. Eenmaal gebakken, haal uit de pan, laat iets afkoelen en snij in kleine stukjes. Je kan de (rauwe)kipfilet ook eerst in kleine stukjes snijden en zo bakken in de pan.
Pel de ui en hak fijn.Pel de teentjes look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer af en toe zodat de ui niet bruin wordt. Voeg vervolgens de fijngehakte look toe, laat 1min mee bakken. Laat de look niet bruin worden. Schep de rode pesto en optioneel de tomatenpuree in de stoofpot, roer goed en laat een paar seconden mee bakken.Doe de spinazie bij in de stoofpot, laat slinken door de warmte. Roer af en toe. Voeg de stukjes kip toe, roer even. Giet er vervolgens de room en melk bij en verkruimel er een halve blokje bouillon over en voeg ook de Parmezaanse kaas toe. Roer goed en laat een paar minuten zachtjes sudderen. Proef van de saus, wil je ze nog iets meer smaak geven, voeg het resterende half blokjes bouillon toe. Kruid de saus ook nog met wat peper en zout Ondertussen kan je de gnocchi gaar koken (normaal is dit klaar in +/- 2min). Als deze gaar is, giet af en voeg de gnocchi toe aan de saus. Meng nog even kort en serveer direct.Serveer met eventueel nog wat extra geraspte kaas.Smakelijk