Eenpansgerecht met prei, krieltjes en mini gehaktbrood

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 3 preien (schoongemaakt)
  • 250 g krieltjes (gewassen)
  • 1 el olijfolie
  • enkele takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • peper en zout
  • 250 g kippengehakt
  • 0.5 el currypoeder
  • 0.5 teentje look (geperst)
  • 1.5 cm verse gember (geraspt)
  • 1 groene appels (geschild en fijn geraspt)
  • 1.5 el paneermeel
  • 1 el appel- of perenstroop
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 tl balsamicoazijn

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de preien in ringen en schep in een ovenschaal.
  3. Halveer de krieltjes en schik ze erbij.
  4. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout. Hussel door elkaar.
  5. ## Voor het mini gehaktbrood:
  6. Meng het gehakt met curry, look, gember, appel en paneermeel.
  7. Vorm er een 8-tal mini gehaktbroodjes van en schik ze tussen de prei en krieltjes.
  8. Meng stroop, chilisaus en balsamico en strijk er de gehaktbroodjes mee in.
  9. Zet in de oven en bak in +/- 40 minuten goudbruin en gaar.
  10. ## Voor de afwerking:
  11. Neem uit de oven en kwast de gehaktbroodjes met de rest van het glazuur in.
  12. Serveer het eenpansgerecht met prei, krieltjes en mini gehaktbrood.