0.75 tl karl otto kruiden mill & mortar ((optioneel))
peper en zout
olijfolie
Recipe
Verwarm de oven voor op 200 graden.We gaan zowel de gnocchi's als de zalm in de oven bakken. De zalm zal iets minder tijd nodig hebben. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de gnocchi's. Giet er wat olijfolie over samen met wat peper en zout. Hussel even door mekaar en zet in de oven. Zorg dat de gnocchi's niet te dicht op mekaar liggen want tijdens het bakken zetten ze nog iets uit. Reken op ongeveer 25min baktijd voor de gnocchi's, hussel er tijdens het bakken af en toe even door. Leg ondertussen de zalmfilet in een beklede ovenschaal. Wrijf in met wat olijfolie en kruid met wat peper en zout. Snijd een citroen in plakjes en leg deze op de zalmfilet. De zalm zal zo'n 15 a 20min nodig hebben in de oven (afhankelijk van de grootte). Zet bij in de oven en bak deze ook mooi gaar.
Ondertussen kan je de preisaus maken. Pel de sjalot en hak fijn. Was de preien en hak deze ook fijn.Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de sjalot en prei mooi aan voor zo'n 7 a 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Giet er vervolgens de bouillon en room bij en breng aan de kook. Laat zo'n 3 a 4min inkoken. Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en zout en eventueel de Karl Otto kruiden.
Serveer de preisaus met de gebakken gnocchi's en de zalm. De zalm breek je in kleinere stukjes bij het serveren.Smakelijk