Eenpansgerecht met couscous en zalm

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 kleine uien
  • 0.5 middelgrote venkel
  • 1 teentjes look
  • 125 gr kerstomaten
  • 0.5 tl harissa
  • 100 gr parelcouscous
  • 200 ml bouillon (kip of groente)
  • 100 gr passata
  • 0.75 tl oregano
  • 50 ml room (optioneel)
  • 2 zalmfilets
  • peper en zout
  • olijfolie

Recipe

  1. Begin met het versnijden van de groentjes.Pel de ui en look en hak fijn.Hak de venkel fijn.Halveer de kerstomaten.
  2. Verhit een ruime stoofpot met scheut olijfolie. Stoof hierin de ui en venkel eerst mooi aan voor zo'n 8 a 10min tot deze mooi glazig, zacht zijn en lichtjes beginnen te karameliseren. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden. Voeg de look en harissa toe, meng even en laat 1min mee bakken.Doe de parelcouscous bij de groenten, meng even en laat 1min mee bakken.
  3. Begin met zo'n 300ml bouillon en de passata toe te voegen. Doe er ook de gehalveerde kerstomaten en oregano bij. Roer even en laat zachtjes sudderen tot de couscous gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig zodat de couscous niet aan de bodem kan kleven. Heeft de couscous al het vocht opgenomen maar is ie nog niet gaar, voeg nog wat resterende bouillon toe.
  4. Zodra de couscous gaar is, voeg je de room (en eventueel wat zout naar smaak) toe en meng even. De couscous mag nu niet te droog zijn aangezien de vis nog even dient te garen en de couscous gaat nog meer vocht opnemen. Leg nu de stukjes zalmfilet in de couscous, duw de vis echt in de couscous.TIP! Ik heb de zalm eerst nog gekruid met nog wat harissa. Je kan de vis ook gewoon kruiden met wat peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat nog eens zo';n 8 a 10min (eventueel langer, afhankelijk van de grootte van de vis) op een heel zacht vuurtje garen. Als de zalm net gaar is, kan je serverenSmakelijk!