Balletjes in tomatensaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.5 ajuin
  • 0.5 rode paprika
  • 125 g champignons
  • 375 g tomatensaus
  • 0.5 laurierblad
  • tijm
  • oregano
  • peper en zout
  • cayennepeper (eventueel)
  • 375 g gehakt
  • 0.5 ajuin (gesnipperd)
  • 0.5 ei
  • paneermeel
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • curry ketchup

Recipe

  1. Saus
    Snij paprika, ajuin en champignons fijn, stoof in een grote pot met de tomatensaus
    Kruid met laurier, tijm, oregano, peper en zout, eventueel cayenepeper
  2. Gehaktballetjes
    Doe het gehakt in een om, voeg ei, ketchup, paneermeel, peper, zout, paprikapoeder en gesnipperde ajuin toe
    Meng alles goed en rol balletjes
    Bak de balletjes in de pan totdat ze bruin kleuren zijn
  3. Voeg balletjes toe aan de saus en laat 1 à 2 uur pruttelen op een laag vuurtje.
    Zeer belangrijk: af en toe roeren