Penne met broccolini, tomaat en worst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
  • 2 romatomaten
  • 100 g broccolini
  • 1 sjalotten
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 200 g volkorenpenne rigate
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. Snij de broccolini in 3 of 4 stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Snij de worsten in stukjes van 2 à 3 cm.
  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de stukjes worst toe en bak 3 à 4 min. gaar en goudbruin.
  5. Voeg de tomaten en de broccolini toe en laat 7 à 8 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de groenten onder de pasta en serveer met de parmezaan.