Worteltjes uit de oven met balsamico en ahornsiroop
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
1 bussel wortels
2 uien (in vier parten)
2 el ahornsiroop
1 el balsamico azijn
1 el olijfolie
3 tenen knoflook (gepeld en gehalveerd)
peterselie
zeezout
Recipe
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Verwijder het groene loof van de wortelen, maar laat een klein kontje zitten. Dit staat gewoon leuk wanneer je de worteltjes serveert. Spoel de wortelen goed af onder de kraan en maak ze vervolgens goed droog met een theedoek. Halveer de wortels in de lengte tenzij ze al erg dun zijn. Ik had er ook hele dikke tussen zitten die wel in vieren gesneden moesten worden. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet te dik zijn en allemaal ongeveer gelijk.
Pak een grote ovenschaal of bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de bospeen, knoflook en uien daarin. Mijn bakpapier was op dus ik heb de wortels in een ovenschaal gedaan. Beter is denk ik wel om ze op de bakplaat te leggen, want dan kun je de wortels beter van elkaar scheiden.
Maak de marinade aan door de balsamico azijn, ahorn, olijfolie bij elkaar te doen en giet dit over de groentes. Zorg dat alle worteltjes goed met de marinade in aanraking komen. Gewoon lekker met je handen husselen. Leg alles in de ovenschaal of ovenplaat en spreid alles zo goed mogelijk.
Plaats in de oven voor zo’n 45 minuten. Onze oven gaat niet hard dus bij een ander zou het zo maar 30 minuten kunnen zijn. Keer ze halverwege even om en laat de wortelen mooi verkleuren, maar niet aanbranden. Prik met een vork om te testen of ze zacht zijn.
Serveer met de balsamico mayonnaise en/of balsamico azijn.