Breng het water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een pan. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Snijd ondertussen de courgette en eventueel de champignons in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Check ondertussen of de risotto niet de droog is en voeg dan wat bouillon toe. Doe de champignons bij de courgette en bak deze ook een paar minuutjes mee.
Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Snijd de kip in kleine blokjes en schep door de risotto. Roer ook de courgette en champignons er door. Maak de risotto smeuig door een klont boter en ca 50 gr Parmezaanse kaas toe te voegen. Wacht tot deze gesmolten is en schep dan wat risotto met kip op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas. Probeer ook dit basisrecept voor risotto