Risotto met champignons, pastinaak en pancetta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.5 grote pastinaak
  • 1 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 1 teentjes look
  • 1 l kippenbouillon
  • 0.5 laurierblaadje
  • 0.5 takje tijm
  • 75 g pancetta (in blokjes)
  • 120 g risottorijst
  • 50 g parmezaanse kaas (geraspt)
  • 250 g champignons
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • boter
  • peper en zout

Recipe

  1. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Stoof de blokjes aan in een klontje boter samen met een fijngesnipperde sjalot en een teentje look.
  2. Bak de champignons in een klontje boter.
  3. Bak de pancetta krokant in een pan.
  4. Doe de risottorijst bij de pastinaak en bevochtig beetje bij beetje met de bouillon. Voeg de kippenbouillon, het laurierblaadje en de tijm toe. Verwarm tot wanneer de rijst beetgaar is.
  5. Roer een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas onder de rijst. Kruid met peper en zout.
  6. Werk de risotto af met de champignons en geroosterde pijnboompitten.