Risotto met gerookte zalm

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 150 g risottorijst
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 600 ml groentenbouillon
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • doperwtjes
  • italiaanse kruiden
  • zout & peper
  • verse bieslook
  • 25 g boter

Recipe

  1. Zet een pan water met een bouillonblokje op en breng aan de kook. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Doe de boter in een (wok)pan. Fruit de blokjes ui met de knoflook aan in de pan circa 2-3 minuten. Tip: als je van lekker pittig houdt kun je een vers Spaans pepertje toevoegen. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de rijst toe. Even goed mengen en bak de rijst ongeveer 1 minuut mee.
  2. Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe totdat de rijst net onderstaat. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren. Op luie dagen voeg ik vaak in 1x alle bouillon toe, dit werkt eigenlijk ook prima. Vergeet niet om heel regelmatig te roeren.
  3. Snijd de gerookte zalm in stukjes, net zoals de verse bieslook.
    Na ongeveer 15-20 minuten voeg je de doperwten toe en bak je deze mee. Proef na ongeveer 20-25 minuten of de rijst gaar is. Zo niet, dan ga je nog even door met roeren en bouillon toevoegen. Zo wel, dan zorg je ervoor dat alle bouillon in de pan is opgenomen door de rijst en dan zet je vervolgens het vuur uit.
  4. Breng het geheel op smaak met bieslook, gerookte zalm, snufje zout en peper en de Italiaanse kruiden. Eventueel kun je nog een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas over de risotto met gerookte zalm strooien.