3 tl mengsel van fijngehakte peterselie & koriander
0.5 tl kaneel
4 kaneelstokjes (gemiddelde grootte; 4-6 kleine stukjes)
een snuifje saffraan
2 eieren
0.5 muscaatnoot
100 g witte amandelen
100 g poedersuiker
8 vellen filodeeg
Recipe
Haal het filodeeg uit de frigo en laat gesloten op kamertemperatuur komen
Kippenvulling maken:
Bak de ajuinen, kruiden en de kip op hoog vuur.
Voeg 2 kopjes water toe om de kip te koken
Wanneer de kip gaar is, haal het uit de pan en laat afkoelen.
Nadat de kip is afgekoeld, pruts de kip in stukjes.
Eiervulling maken:
Giet de saus waarin de kip heeft gekookt weg totdat er een bodempje overblijft.
Voeg 2 eieren toe, verlaag de warmte en bak zoals je voor een roerei doet. Blijf roeren totdat het ongeveer drooggekookt is.
Amandelvulling:
Bak de amandelen met een beetje olie tot ze goudbruin kleuren.
Dep de amandelen af om overtollig vet te verwijderen (maar zie dat er wel nog wat olie aanhangt)
Mix de amandelen, poedersuiker en kaneelstokjes totdat de amandelen fijngemalen zijn.
De mix moet wat aan elkaar plakken. Als de mix te poederig is, voeg olie toe en meng.
Pastilla:
Spreid het filodeeg op een diep bord. Smeer elk laagje filo-deeg in met olie. Leg 4 laagjes.
FILODEEG PAS UITPAKKEN AL DE REST KLAAR IS, DROOGT SNEL UIT!
Voeg het amandelmengsel toe
Doe de eiervulling erop
Voeg de kippenvulling toe
Vouw de pastilla dicht
Bakken:
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak de pastilla op een bakplaat totdat ze goudbruin zien (20 minuten)