Gegrilde kipfilet met curry van witte kool en kokosmelk
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 kipfilets
0.5 witte kool
0.5 limoen
50 g rozijnen
125 g basmatirijst
1.25 dl kokosmelk
2 el arachideolie
1 el kipkruiden
1 el curry madras
peper en zout
Recipe
Snijd de kool in fijne reepjes en bak gedurende 2 min. in een braadpan (cocotte) met de curry en de helft van de olie. Kruid met peper en zout, voeg de rozijnen toe en dek af. Laat 15 min. sudderen op een zeer laag vuur.
Meng de resterende olie met de kipkruiden, bestrijk de kipfilets ermee en bak ze goudbruin in een pan op een matig vuur. Rasp er een beetje limoenzeste over.
Kook tegelijkertijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de kokosmelk bij de kool in de braadpan, laat nog 2 min. sudderen en kruid naar wens. Voeg de korianderblaadjes toe en serveer met de gegrilde kip. Dien op met basmatirijst.