Groenteschotel met zoete aardappel, spinazie, venkel, kerstomaatjes en mozzarella
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
300 g zoete aardappel
0.5 venkel
100 g kerstomaat
0.5 sjalot
0.5 teentje knoflook
150 g jonge spinazie
0.5 bosje dille
125 g mozzarella
0.5 kl komijnpoeder
0.5 kl cayennepeper
0.5 kl gedroogde dille
olijfolie
peper en zout
Recipe
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon en snij ‘m in repen. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel en droog de spinazie. Snij de bolletjes mozzarella in stukjes.
Doe de zoete aardappel in een grote kom, voeg de venkel, de knoflook en de sjalot toe en strooi er de komijn, de cayennepeper en de gedroogde dille over. Sprenkel er olijfolie over en hussel alle groenten door elkaar. Leg op een ingevette of met bakpapier beklede ovenplaat. Gaar 20 minuten in de oven.
Voeg dan de kerstomaten, de spinazie, de verse dille en de mozzarella toe en zet nog 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.