Spitskool met gehakt en witte rijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g witte rijst
  • 250 g rundergehakt
  • 250 g spitskool
  • 50 g kip of runderbouillon
  • 1 grote uien
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • sweet chilisaus
  • gebakken uitjes

Recipe

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Zet een hapjespan op een middelhoog vuur.
  3. Scheutje olijfolie er in en het rundergehakt toevoegen en rul bakken.
  4. Met peper en zout het gehakt kruiden naar eigen smaak.
  5. Als het gehakt bijna gaar is alvast de blokjes ui toevoegen.
  6. Nu ook de knoflook en djahe goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen. Pas om met de djahe, want dat is gauw teveel.
  7. Dit op een laag vuur even warmhouden todat je de rijst gaat afgieten.
  8. Het is de bedoeling dat je 5 minuten voor opdienen pas de spitskool gaat toevoegen zodat deze knapperig blijft.
  9. Spitskool beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen todat je alles in de pan hebt.
  10. De bouillon over het geheel gieten en doorroeren.
  11. De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren.
  12. Nu snel serveren.