Indiase dahl met zoete aardappel

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 150 g zoete aardappel
  • 3 kl kerriepoeder
  • 50 g tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 g rode splitlinzen
  • 20 g pompoenpitten
  • 10 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 naanbrood
  • 200 g spinazie
  • 250 ml groentenbouilon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Recipe

  1. Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon.
    Snipper de ui en rasp de gember fijn.
    Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1.5 cm.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten.
    Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook
  3. Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18-20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn.
    Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt.
  4. Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie, tot ze beginnen te poffen.
    Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
    Meng in een kleine kom de helft van de koriander, de limoenrasp, 2tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie.
    Breng op smaak met peper en zout.
  5. Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
    Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie.
    Bak het naanbrood 5-7 minuten in de voorverwarmde oven.
    Laat even afkoelen en snijd door de helft.
  6. Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken.
    Proef de dahl en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap.
    Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.