Vispannetje

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g vis
  • 0.75 el boter
  • 1.5 el bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 50 g geraspte kaas
  • 150 ml melk
  • 100 g erwtjes
  • 1 preiwitten
  • 3 wortelen
  • 0.5 sjalot
  • 0.25 kl tijm
  • 0.25 kl basilicum
  • paneermeel
  • peper
  • zout
  • 4 aardappelen

Recipe

  1. Maak de groenten schoon. Snij de wortel en prei in julienne of kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit eerst de sjalot en daarna de in julienne gesneden groenten aan in wat boter. Kruid met peper, zout en de gedroogde tijm en het basilicum. Verdeel de groenten over ingevette ovenschaaltjes. Leg de visblokjes op de groenten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de saus. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Blus met de visbouillon en de melk. Laat indikken tot een smeuïge saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de vis.
  4. Maak puree
  5. Strooi de kaas en het broodkruim over de visschoteltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Lekker met een partje citroen erbij.