Gepofte prei-peterseliesoep met flinterdunne krokante chorizo en gefrituurde peterselie

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1.5 preiwitten
  • 0.5 ui
  • 0.5 handje bladpeterselie
  • 0.75 l kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 plakjes chorizo
  • 50 g manchego
  • peterselie
  • olie

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en verwijder de worteltjes. Leg de preiwitten op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en bak ze 30 minuten in de oven.
  2. Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze laatste 10 minuten mee met de prei in de oven.
  3. Pel en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olie en stoof de ui 5 minuten op een zacht vuur. Snij de zachte preiwitten in stukken en doe ze bij de ui. Overgiet met 1 liter kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en mix fijn. Voeg indien nodig extra kippenbouillon toe.
  4. Verhit een laagje olie in een pannetje en frituur enkele takjes peterselie 10 tot 15 seconden. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de manchego in fijne plakjes.
  5. Serveer de soep met de chorizo, plakjes manchego en gefrituurde peterselie.