Vis met wijnsaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml visfond
  • 0.5 courgette( in reepjes)
  • 1 prei, in reepjes
  • 1.5 wortel (in reepjes)
  • 100 ml lightroom
  • 1 el maizena express
  • 2 el pistachenoten (fijngehakt)
  • 1 tl mosterd
  • 2 el boter
  • 200 g witte vis

Recipe

  1. Stoof de sjalot aan in 1el olijfolie.
    Blus met de witte wijn en visfond. Laat tot de helft in koken.
  2. Stoof de reepjes courgette, wortel en prei aan in 1el olijfolie tot ze beetgaar zijn
  3. Zeef de ingekookte visfond. Voeg de room toe en verwarm opnieuw. Bind de saus met maizena express en kruid met peper
  4. Meng de pistachenoten in 1tl olijfolie en de mosterd
  5. Wentel de witte vis in de notenmengeling en bak de vis in boter en olijfolie
  6. Leg de groentenmengeling op een bord en leg de vis erop.
    Lepel de saus errond en werk af met eventueel wat kruiden naar smaak