Pasta met roomsaus, spinazie en champignon

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g pasta
  • 1 bakje spekjes
  • 300 g spinazie
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 ml room
  • 1 handje grana padano kaas
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • boter
  • olijfolie

Recipe

  1. Voor dit recept voor pasta met roomsaus, spinazie en champignons is er vrijwel geen voorbereiding. Het enige wat je hoeft te doen is de spinazie grondig wassen, indien dit nog niet is gedaan. Verder maak je de champignons schoon en snijd je deze in 2 of 4 stukken. Verder schaaf je de Grana Padano alvast in grove vlokken.
  2. Zet een pan met water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan en kook je deze beetgaar volgends de instructie op de verpakking.
  3. Doe de spekjes in een pan zonder boter of olijfolie. Bak de spekjes knapperig in het eigen vet. De spekjes zijn van zichzelf al vet genoeg en hebben eigenlijk niet eens boter of olijfolie nodig om goed te kunnen bakken.
  4. Terwijl de spekjes staan te bakken, bereid je ook de spinazie en de champignons. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie met wat peper en zeezout. De spinazie slinkt snel als deze heet wordt. Als de spinazie helemaal gaar is, dan laat je al het vocht eruit lekken. Leg de spinazie daarna op een snijplank en snij deze zo fijn als mogelijk. Doe de spinazie daarna bij de spekjes in de pan.
  5. Smelt wat boter in een andere koekenpan en bak hierin de champignons. Breng de champignons op smaak met wat peper en zeezout. Als ook de champignons gaar zijn, doe je deze in de pan bij de spekjes en de spinazie.
  6. Voeg nu ook de room toe aan de inhoud van de koekenpan. Door de room toe te voegen, is de roomsaus al nagenoeg klaar. Doe nu ook het handje Grana Padano in de roomsaus en laat de kaas smelten. Proef de roomsaus nu en als je tevreden bent over de smaak is de roomsaus af. Eventueel kun je de saus nog verder op smaak brengen met wat peper en zeezout. Pas hier wel mee op, want de spekjes en de kaas maken de roomsaus ook al zout.
  7. De pasta en de roomsaus zijn nu vrijwel tegelijk klaar. Zodra de pasta 'al dente' is, giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta nu terug in de pan en roer gelijk wat van de roomsaus door de pasta. Door de roomsaus door de pasta te roeren, voorkom je dat deze gaat plakken. De pasta met roomsaus, spinazie en champignon is nu helemaal klaar.
  8. Serveer de pasta met roomsaus in diepe borden. Zorg ervoor dat je de spinazie, champignons en spekjes gelijkmatig over de borden verdeeld. Geniet van dit lekkere pasta gerecht. Buon appetito!