Kippenescalope met butternut en penne met artisjokpesto

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g kippenescalopes
  • 0.5 butternutpompoen
  • 0.5 plantje bieslook
  • 85 g gemarineerde artisjokharten + 2el olie uit verpakking
  • 1 el geraspte parmezaan
  • 200 g volkoren penne rigate
  • 1.5 el amandelschilfers
  • 1.5 el olijfolie
  • 0.5 kl tijm
  • peper
  • zout

Recipe

  1. - Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.
    - Snij de kippenescalopes in de lengte in 2.
    - Snipper het bieslook fijn.
    - Snij de helft van de artisjokharten in 4. Laat de andere helft in hun geheel.
    - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. 1 Verdeel de pompoenblokes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
    2 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
    3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
    4 Maak de pesto: mix de volledige artisjokharten met 2 eetl. olie uit de verpakking, de parmezaan, 4 eetl. water en 2 eetl. amandelschilfers.
    5 Meng de pesto onder de pasta.
  3. Verdeel de pasta over de borden en schik er de kippenescalope op. Lepel er de pompoenblokjes en 4 kwartjes artisjok over. Werk af met de rest van de amandelschilfers en het bieslook.