Chateaubriand en risotto met knolselder en champignons
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
4 biefstukken chateaubriand
1 kleine knolselder
250 g kastanjechampignons
3 takjes platte peterselie
2 sjalot
2 teentje knoflook
250 g risottorijst
2 el sesamzaad
1 dl witte wijn
6 el olijfolie
1 blokje kippenbouillon
peper
zout
Recipe
- Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
- Snij de champignons in 4 of 6, naargelang de dikte.
- Schil de knolselder en snij in blokjes van 1/2 cm.
- Rooster de sesamzaadjes in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalot en het knoflook 1 min. glazig. Roer er de rijst onder en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen.
2 Roer de helft van de knolselder onder de rijst en voeg 6 dl water en het blokje kippenbouillon toe. Dek af en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
3 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de champignons samen met de rest van de knolselder 5 à 10 min. beetgaar. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.
Verdeel de risotto over de borden en lepel er de gebakken knolselder en champignons op. Bestrooi met de sesamzaadjes. Snij het vlees in schuine reepjes en verdeel over de borden.