Brochette met chorizo en zuiderse rijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 brochettes met chorizo (beenhouwerij)
  • 50 g erwten (diepvries)
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 groene paprika
  • 1 teentjes knoflook
  • 0.5 ui
  • 125 g mediterraneo rijst
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 75 g maïs (blik)
  • 2.5 dl water
  • 2 el olijfolie
  • 0.5 blokjes groentebouillon
  • 0.5 doosje saffraan
  • 0.5 kl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Recipe

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan (met deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de ui, het knoflook en de paprikablokjes toe en bak ± 10 min. tot alles zacht is.
  3. Voeg de tomatenstukjes, de rijst, het paprikapoeder, de saffraan, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met het water en roer goed door elkaar.
  4. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 10 min. sudderen, tot de rijst gaar is.
  5. Spoel intussen de maïs onder koud water. Laat uitlekken.
  6. Voeg de diepgevroren erwten en de maïs toe aan de rijst en verwarm nog 2 à 3 min.
  7. Verhit intussen een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant.
  8. Verdeel de rijst over de borden en leg er een brochette met chorizo bij.