Oosterse wok met broccoli en wortellinten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g gemarineerde runderreepjes (beenhouwerij)
  • 1.5 wortelen
  • 0.5 broccoli
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 1 cm gember
  • 125 g thaise rijst
  • 1 el arachideolie
  • 1 el sojasaus
  • zwarte peper

Recipe

  1. Kook de rijst in lichtgezouten water
    (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verdeel intussen de broccoli in
    roosjes en kook ± 5 min. onafgedekt
    in lichtgezouten water. Giet af en
    spoel onder koud water.
  3. Maak met een dunschiller fijne
    linten van de wortelen. Snipper de
    lente-uitjes fijn en rasp de gember.
  4. Verhit de arachideolie in een wok
    en roerbak de runderreepjes ± 5 min.
    aan alle kanten goudbruin. Kruid met
    peper. Voeg de geraspte gember en
    de lente-ui toe en roerbak 2 min.
    Doe er ook de broccoliroosjes en de
    wortellinten bij en roerbak ± 6 min.
  5. Overgiet met de sojasaus en kruid
    goed met peper.
  6. Verdeel over diepe borden of
    kommetjes en geef er de rijst bij.