Runderbrochette met groenterijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 gemarineerde runderbrochettes (beenhouwerij)
  • 75 g uiringen (diepvries)
  • 200 g wortelen
  • 125 g peultjes
  • 125 g thaise rijst
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 0.5 blad laurier
  • peper
  • zout

Recipe

  1. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de uiteinden van de peultjes
  2. Kook de Thaise rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de runderbrochettes 10 min. aan alle kanten goudbruin.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren uiringen en de wortelen met het laurierblaadje 5 min. Kruid met peper en zout.
  5. Los intussen de bouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de wortelen en meng er de peultjes onder. Laat nog 3 min. sudderen. Meng de rijst onder de groenten en serveer met de brochettes.