Gebakken aardappels met pestodressing

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g aardappels
  • 125 g kastanjechamignons
  • 5 cherrytomaten
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teen knoflook
  • 10 g basilicum
  • pompoenpitten
  • basilicumolie
  • rucola

Recipe

  1. Breng licht gezouten water in een middelgrote kookpan aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze aan de pan toe zodra het water kookt en kook de aardappels 8-10min voor. Giet af in een vergiet en laat de aardappels uitstomen.
  2. Boen de champignons evt. schoon en snijd ze in vieren. Halveer de cherrytomaten. Pel, halveer en snijd de ui in dunne, halve ringen. Pel en hak de knoflook grof.
  3. Doe ca. 1/4e van de rucola, de basilicum, knoflook en de helft van de pompoenpitten met 4el olijfolie, 2el witte azijn, 3-4el water en 1/4tl zout in een hoge (maat)beker. Pureer met een staafmixer glad en breng de dressing op smaak met peper en evt. meer zout.
  4. Verhit 2 grote koekenpannen met elk 3-4el olijfolie op middelhoog tot hoog vuur en verdeel er de aardappels over. Bak de aardappels in 16-20min goudbruin (zie tip, links). Breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat je de aardappels slechts zo nu en dan omschept, zo worden ze extra knapperig.
  5. Rooster de rest van de pompoenpitten 1-2min in een droge, middelgrote koekenpan op middelhoog vuur tot ze een ploppend geluid maken. Leg op een bord opzij. Verhit 1-2el olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3-5min op hoog vuur. Voeg de tomaten en ui toe en bak 2-3min mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rooster de rest van de pompoenpitten 1-2min in een droge, middelgrote koekenpan op middelhoog vuur tot ze een ploppend geluid maken. Leg op een bord opzij. Verhit 1-2el olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3-5min op hoog vuur. Voeg de tomaten en ui toe en bak 2-3min mee. Breng op smaak met peper en zout.