Couscoussalade met gehaktballetjes, geroosterde wortels en feta
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
150 g parelcouscous
200 g gemengd gehakt (of kippengehakt)
50 g kikkererwten
2.5 wortelen
1.5 dadels
50 g groene olijven
0.25 citroen
1 kl ras el hanout
0.5 kl komijnpoeder
0.5 kl kaneelpoeder
0.5 kl honing
50 g feta
2 el olijfolie
handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
handvol pistachenootjes, fijngehakt
Recipe
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine repen. Leg ze op een bakplaat, kruid ze met 1 koffielepel ras el hanout en bedruppel met wat olijfolie en wat honing. Zet ze in de oven en laat ze zo’n 40 minuten roosteren.
Kruid intussen het gehakt met peper zout en de rest van de ras el hanout, rol er balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier (of bak ze in de pan) en zet ze bij in de oven.
Kook de couscous beetgaar in gezouten water (of groentebouillon). Giet de kikkererwten af. Verwijder de pitten uit de dadels en hak fijn. Meng de kikkererwten, olijven, stukjes dadel, het komijnpoeder, het kaneelpoeder, het citroensap en de rest van de olijfolie onder de couscous.
Lepel de couscoussalade in een grote schaal, leg er de geroosterde wortelen en de gehaktballetjes bij. Verkruimel er de feta over en werk af met wat verse bladpeterselie en fijngehakte pistachenootjes. Serveer er eventueel gepekelde citroenen bij.