Ovengeroosterde pompoen met krokante kikkererwten en gegrilde kip
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
300 g kipfilet
0.5 pompoen
0.5 limoen (sap)
0.5 handje verse munt
0.5 handje verse koriander
200 g kikkererwten
200 g halloumi
60 g griekse yoghurt
0.75 kl korianderzaad (grof gemalen)
0.5 kl cayennepeper
0.5 snuifje paprikapoeder
kokosolie
olijfolie
peper en zout
Recipe
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het korianderzaad met het limoensap en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en meng er de pompoenpartjes onder. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Zet daarna de ovengrill aan en bak nog 5 minuten verder.
Dep ondertussen de kikkererwten goed droog en kruid ze met het cayennepeper, paprikapoeder en zout. Bak ze in kokosolie goudbruin en krokant. Kruid de kipfilets met peper en zout en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan.
Roer de yoghurt los en kruid met peper en zout. Bak de plakjes halloumi goudbruin in kokosolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de kipfilets in plakjes.
Neem de pompoenschotel uit de oven, verdeel er de kikkererwten en de halloumi onder. Werk af met de verse kruiden en serveer met de kip en de yoghurt.