Gevulde paprika

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 paprika, gehalveerd en zonder pitjes
  • 0.25 kopje gemengde graantjes, rijst of couscous
  • 0.5 bouillonblokje
  • 50 gr feta
  • 25 gr zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
  • 0.5 lenteui (gesnipperd)
  • 0.25 appel in kleine blokjes
  • pijnboompitten
  • 125 gr gehakt
  • 0.25 tl currypoeder
  • 0.25 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl ras el hanout
  • 0.25 tl chili flakes

Recipe

  1. Kook de graantjes of rijst gaar met een bouillonblokje. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Maak intussen de rest klaar. Bak het gehakt aan in olijfolie. Voeg de kruiden toe en een scheutje water. Laat inkoken en meng onder de rijst. Meng de andere ingrediënten er ook onder en voeg 1el olijfolie toe voor een extra smeuïge vulling.
  3. Vul de paprikahelften met de tabouleh en verkruimel er nog extra feta over.
  4. Bak op 180C in de oven gaar naar keuze (30-45min).