Broccoli en bloemkool met ei en feta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tomaten
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 0.5 tl zout
  • 1 broccoli
  • 0.5 bloemkool
  • 5 eieren
  • 5 el room
  • 1 sneetje oud brood
  • 1 handje bladpeterselie
  • 1 handje basilicum
  • 50 g feta

Recipe

  1. Ovenschotel boordevol groenten met lekkere stukjes zoute feta en knapperige broodkrokantjes
  2. Snijd de uien in partjes en schep ze in een ovenschotel om met 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel balsamicoazijn, ½ theelepel tijm en wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Verspreid de uien over de schotel en plaats 20 minuten in de oven.
  3. Snijd de tomaten in partjes en doe ze in een kommetje met 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde basilicum en wat versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep om en zet opzij.
  4. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Breng water aan de kook, voeg zo’n ½ theelepel fijn zout toe, 3 laurierblaadjes en de gesneden look. Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Kook de roosjes zo’n 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  5. Klop de eieren los met de room, ½ theelepel gedroogde tijm, versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Scheur het brood in stukjes en voeg bij de eieren. Zet opzij.
  6. Hak de bladpeterselie en basilicum grof.
  7. Haal de rode ui uit de oven (zet de oven niet uit) en doe de broccoli- en bloemkoolroosjes erbij, de tomatenpartjes en al het bijhorende vocht en de verse kruiden. Schep om en verspreid alle groenten opnieuw over de ovenschaal. Schenk het eimengsel eroverheen en schik de broodstukjes indien nodig wat meer verspreid over de schotel. Verkruimel de feta eroverheen en plaats 25 min in de oven op 180 °C.