Marokkaans stoofpotje met kip, wortel en zoete aardappel

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kipfilet
  • 300 g zoete aardappel
  • 200 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 500 g tomatenpassata gekruid
  • 2 el griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kipkruiden
  • currykruiden
  • ras el hanout
  • verse koriander

Recipe

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en hak ze. Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en hak ze
  2. Verhit wat olijfolie in een pot en bak eerst de kip wat aan. Kruid met peper, kipkruiden en schep terug uit de pot als de kip is gekleurd.
  3. Verhit opnieuw wat olie in dezelfde pot en stoof de ui en de look. Voeg daarna de stukjes wortel en zoete aardappel toe. Kruid goed af met peper, zout, currykruiden en ras el hanout. Laat de groentjes eerst wat stoven met de kruiden.
  4. Blus daarna met de passata, voeg de groentebouillon toe en een klein scheutje water. Laat dit minimum 20 minuten sudderen op middelhoog vuur (best met een deksel).
  5. Controleer daarna of de wortel en zoete aardappel gaar zijn en kruid eventueel ook nog wat bij (dit stoofpotje mag kruidig smaken). Voeg daarna de kipstukjes terug toe.
  6. Serveer met een lepeltje Griekse yoghurt en wat koriander.