Gegrilde zeebaarsfilet met bulgur, komkommer en kokos

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 115 g bulgur
  • 1 el rozijnen
  • 0.5 komkommer
  • 1.5 wortelen
  • 1 jonge uitjes
  • 325 g zeebaarsfilet
  • 37.5 g kokosschilfers
  • 2 el olijfolie
  • santa maria wasabi-sesam kruidenmix
  • peper en zout
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 limoenen
  • 2 el olijfolie

Recipe

  1. Doe bulgur, sultanarozijnen en een snufje zout in een grote kom. Giet er kokend water over tot alles onder staat en laat minstens 10 min. Wellen.
  2. Verwijder de zaadjes uit komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Rasp wortelen, snijd lente-uitjes fijn en hak bosje koriander fijn.
  3. Snijd zeebaarsfilets doormidden, bestrijk de helften met olijfolie en breng op smaak met Santa Maria Wasabi-Sesam kruidenmix. Leg ze in een warme pan met antiaanbaklaag, met het vel naar beneden en grill ze 2 min. op een matig vuur. Draai ze om en bak ze verder op een laag vuurtje.
  4. Giet olijfolie over de bulgur en roer met een vork om de bulgur los te maken. Voeg de komkommer, de wortelen, de lente-uitjes, de koriander, kokosschilfers en het sap van limoenen toe. Meng goed en kruid naar wens. Serveer met de gegrilde zeebaars.