Gevulde paprika met parelcouscous en rucola

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2.666667 puntpaprika's (gehalveerd)
  • pesto
  • 80 g parelcouscous
  • 0.666667 ui
  • 1.333333 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 133.333333 g rucola (grof gehakt)
  • 0.666667 bol buffelmozzarella
  • 233.333333 g kerstomaten
  • 100 g halfgedroogde tomaten
  • 1.333333 el pijnboompitten
  • groene pesto

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de parelcouscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de ui fijn en pers de look.
    Verhit de olijfolie in een pannetje op middelhoog vuur.
    Voeg ui, look en een snuifje zout toe en laat stoven tot glazig maar niet gekleurd.
    Voeg de rucola toe en stoof mee tot geslonken.
  4. Meng het rucolamengsel met de parelcouscous.
    Snijd de mozzarella in blokjes, halveer de kerstomaten en hak de halfgedroogde tomaten grof. Meng door de couscous.
  5. Leg de puntparika’s naast elkaar in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Vul met het couscousmengsel. Verdeel er de pijnboompitten over.
    Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verdeel de puntpaprika’s over 4 borden. Geef er pesto bij.