R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Pasta met kip, tomaten en champignons
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
4
kipfilets (in reepjes)
2
ui
6 teentjes
look
500 g
champignons
160 ml
witte wijn
500 ml
room
200 g
halfgedroogde tomaten
120 g
parmezaan
800 g
korte pasta
8
tomaten
1
bos peterselie (fijngehakt)
2 scheutje
olijfolie
peper en zout
Recipe
Verhit olijfolie en boter samen tot de boter licht begint te kleuren.
Verhit olijfolie en boter samen tot de boter licht begint te kleuren.
Voeg ui en look toe en bak glazig.
Voeg ui en look toe en bak glazig.
Blus de pan met wijn en schraap de aanbaksels van de bodem. Laat het vocht volledig verdampen.
Voeg room, halfgedroogde tomaten en parmezaan toe, en laat kort pruttelen tot alles goed warm is.
Kook intussen de pasta gaar in royaal gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bewaar 75 ml van het kookvocht en giet af.
Voeg het kookvocht toe aan de saus samen met de tomaten en peterselie.
Roer er ook de pasta door.
Serveer de pasta met kip, tomaten en champignons.