Pasta met kip, tomaten en champignons

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 4 kipfilets (in reepjes)
  • 2 ui
  • 6 teentjes look
  • 500 g champignons
  • 160 ml witte wijn
  • 500 ml room
  • 200 g halfgedroogde tomaten
  • 120 g parmezaan
  • 800 g korte pasta
  • 8 tomaten
  • 1 bos peterselie (fijngehakt)
  • 2 scheutje olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. Verhit olijfolie en boter samen tot de boter licht begint te kleuren.
  2. Verhit olijfolie en boter samen tot de boter licht begint te kleuren.
  3. Voeg ui en look toe en bak glazig.
  4. Voeg ui en look toe en bak glazig.
  5. Blus de pan met wijn en schraap de aanbaksels van de bodem. Laat het vocht volledig verdampen.
  6. Voeg room, halfgedroogde tomaten en parmezaan toe, en laat kort pruttelen tot alles goed warm is.
  7. Kook intussen de pasta gaar in royaal gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Bewaar 75 ml van het kookvocht en giet af.
  9. Voeg het kookvocht toe aan de saus samen met de tomaten en peterselie.
  10. Roer er ook de pasta door.
  11. Serveer de pasta met kip, tomaten en champignons.