Frisse lenterisotto

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.5 el olijfolie
  • 0.5 sjalot
  • 1.5 teentjes knoflook
  • 0.25 tl tijm
  • 0.25 tl rozemarijn
  • 175 g risotto
  • 62.5 ml witte wijn
  • 0.75 l groentebouillon
  • 125 g tuinerwten
  • 1 geroosterde paprika's
  • 0.5 citroen
  • verse peterselie

Recipe

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de sjalot een paar minuten.
  2. Pers de knoflook er boven uit en voeg tijm en rozemarijn toe. Voeg de risotto rijst toe en schep het geheel gedurende 2 minuten om. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook.
  3. Als de wijn is ingetrokken begin je met bouillon toevoegen, steeds een kopje erbij. Met het laatste kopje bouillon voeg je ook de erwten en paprikareepjes toe. Als de bouillon is ingetrokken roer je de citroenrasp en –sap en peterselie erdoor.