Pasta met venkel en citroen

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 125 g tagliatelle
  • olijfolie
  • 1 grote venkels
  • 1 tl tijm
  • 1 stengels bosui
  • 100 ml kookroom
  • 0.5 citroen
  • 37.5 g parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 125 ml water

Recipe

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en besprenkel met wat olijfolie.
  2. Was intussen de venkel, snij doormidden en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snij de venkel in dunne reepjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak hierin de venkel een paar minuten. Voeg 250 ml water toe en kook de venkel in ongeveer 10 minuten bijna gaar.
  3. Was de citroen en rasp deze. Snij de citroen door midden en pers het sap uit en voeg toe aan de venkel. Voeg ook de helft van de citroenrasp toe aan de venkel, samen met de kookroom. Strooi de tijm over de saus en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de saus over de pasta en roer de saus lekker door de pasta heen. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de pasta.
  5. Snij de bosui in dunne ringen.
  6. Serveer de pasta met de bosui, de rest van de citroenrasp en de Parmezaanse kaas.