Doe de quinoa met de bouillon in een kookpan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager, doe het deksel schuin op de pan en laat ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot al het vocht is ogenomen. Laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze grof.
Bestrijk de portobellohoedjes aan beide zeiden dun met wat olie en leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal. Laat ze ca. 10 minuten garen in het midden van de oven.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en fruit hierin op matig vuur de sjalot, knoflook en gehakte stelen ca. een minuut. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur slinken.
Meng in een kom de quinoa met het spinaziemengsel, de tomaatjes, pesto en verbrokkel de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de portobello’s uit de oven en vul ze royaal met het quinoamengsel. Zet de schaal nog 8 tot 10 minuten terug in de oven.
Bestrooi de portobello’s met de pijnboompitjes en de fijngesneden basilicum.