Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat uitlekken en meng met wat verse munt.
Meng olijfolie met dukkah, helft van de agavesiroop, look, sap van een halve sinaasappel en de helft van de sriracha. Kruid met peper, zout en komijn.
Kuis de regenboogworteltjes (ik spoel ze even af en dep ze dan droog). Ik schil ze niet. Snijd ze middendoor in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Doe de marinade erover en meng door elkaar zodat er overal wat marinade zit. Ik werk daarna af met nog wat extra agave over de worteltjes. Kruid nogmaals af met peper, zout en dukkah.
Plaats in de voorverwarmde oven voor 20 minuten
Hak de noten grof en doe in een kom, samen met de verkruimelde feta. Doe er ook de fijngehakte peterselie bij.
Meng de helft van de sriracha met yoghurt, sap van sinaasappel, helft van de agavesiroop en peper en zout
Serveer de quinoa op een bordje, leg de worteltjes er bovenop en werk af met de crumble van noten en feta. Druppel er wat dressing over.