Heerlijke kipbrochette met pastinaakpuree

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippendijen
  • 3 pastinaken (middelgroot)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 klontjes boter
  • peper en zout
  • 250 g wildpaddenstoelen
  • 0.5 zakje gemengde wintersalade (spinazie, rode biet, snijbiet)
  • 0.5 el boter
  • 0.25 el chili olie
  • 0.5 takje tijm
  • 0.5 takje rozemarijn
  • 0.5 gedroogde pasilla peper
  • 0.5 gedroogde ancho peper
  • 0.5 gedroogde chipotle mirota peper
  • 2 el chili olie
  • 0.25 limoen (sap of zeste)
  • 1 tl oregano
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl uienpoeder
  • 0.25 tl komijnpoeder
  • 0.5 handje koriander

Recipe

  1. # Voor de kip brochette (1 dag voordien)
  2. Week de gedroogde pepers gedurende tien minuten in lauw water. Je kan nadien dit water gebruiken om de hoeveelheid marinade te verhogen.
    Meng de ingrediënten voor de marinade en pureer deze tot een homogene massa.
    Snij de kippendijen in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm en plaats deze in de marinade gedurende min. 8 uur.
  3. Bereid de BBQ voor op een indirecte sessie aan lage temperatuur (+-90°C) zodat de kipbrochette voldoende tijd heeft om rooksmaak op te pikken. Ondertussen kan je de bijgerechten voorbereiden.
    Prik ondertussen de kip op de spiezen en plaats deze op de rooster van de BBQ.


    Rook de kipbrochette tot een kerntemperatuur van 68°C dit duurt afhankelijk van de temperatuur in je BBQ een half uurtje tot één uur.
    Verhoog de temperatuur in je BBQ of maak een vuurtje zodat je de kipbrochette kan afgrillen op hoge temperatuur. De brochettes zijn klaar bij een kern van 74°C.
  4. # Voor de pastinaakpuree


    Verwijder de schil en kern van de pastinaken. Snij het vruchtvlees in gelijke stukjes en kook deze in de bouillon met boter tot ze zacht zijn.
  5. Giet de bouillon af maar hou opzij. Deze gebruik je nadien om tot de juiste structuur te komen van je pastinaak puree.


    Pureer de pastinaken met een staafmixer en voeg bouillon toe tot je een mooie gladde structuur bekomt. Breng verder op smaak met peper en zout.
  6. # Voor de wildpaddenstoelen


    Snij de wildpaddenstoelen naar gewenste grote.


    Verhit in een steelpan de boter en chili olie en bak hierin de champignons samen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.



    Nadat de champignons klaar zijn herhaal je deze stap kort met de gemengde wintersalade.
  7. Serveer de kipbrochette op de pastinaakpuree met wat verse chili olie. Plaats daarnaast de wintersalade met wild paddenstoelen. Smakelijk