Orzotto met champignons, burrata en panchetta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 150 g orzo
  • 250 g gemengde champignons
  • 0.5 wortel
  • 6 sneetjes panchetta
  • 1 burrata (bollen)
  • 375 ml groentenbouillon
  • 1 sjalotten
  • 1 tenen look
  • 1 el olijfolie
  • verse peterselie
  • balsamicoazijn
  • citroensap
  • peper en zout

Recipe

  1. Snij de champignons en wortelen in stukjes. Snipper de sjalotten fijn.
    Bereid de bouillon voor.
  2. Verhit 2el olijfolie in je pan. Voeg de sjalot en wortelen toe en bak voor 4 minuten.
  3. Voeg dan de champignons toe aan de pan en bak verder voor 5 minuten
  4. Voeg de orzo toe en laat deze het vrijgekomen vocht opnemen voor 2 minuten.
  5. Voeg nadat de orzo het vocht wat heeft kunnen opnemen de bouillon toe en breng aan de kook
  6. Laat de orzo pruttelen tot de pasta gaar is (zie verpakking). Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  7. Bak de schijfjes panchetta in een anti-aanbak pan (zonder boter) totdat deze krokant is (reken 3 minuten)
  8. Breng op smaak met peper, zout, verse peterseli, een beetje citroensap en balsamicoazijn.
  9. Serveer met de burrata en de panchetta