Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
0.25 bloemkool
100 g jonge spinazie
0.5 rode ui
1 teentjes knoflook
1 zoete aardappelen
0.5 bosje koriander
0.5 limoen
1 cm gember (versgeraspt)
200 g kikkererwten
75 g rode linzen (voorgekookt)
200 g tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
0.5 el tomatenpuree
0.5 el rode currypasta
olijfolie
Recipe
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij ‘m in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Spoel de spinazie. Spoel en snipper de koriander
Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui en knoflook in aan. Laat de tomatenpuree even meestoven. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes, currypasta en kokosmelk toe. Laat 8 minuten onder deksel garen.
Voeg de kikkererwten, linzen en spinazie toe. Breng de curry op smaak met limoensap, gember en koriander. Laat nog 8 minuten verder garen, serveer met extra koriander.