Shakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 eieren
  • 100 g wortelen
  • 0.5 ui
  • 200 g kikkererwten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 0.5 el ras el hanout
  • zout en peper

Recipe

  1. Snipper de ui en snijd de wortelen in kleine stukjes. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een koekenpan met de olijfolie en de ras el hanout. Voeg vervolgens de kikkererwten, afgespoeld in koud water en uitgelekt, en de tomaten toe. Spoel elk blikje met 5 cl water en giet het in de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Breek 1 ei in een kopje. Maak een kuiltje in de bereiding en giet het ei erin. Doe hetzelfde met de andere eieren. Dek af en laat ± 8 min. sudderen, tot de eiwitten gezet zijn (houd ze in de gaten). Strooi een paar lepels verse kaas over de shakshuka, voeg peper toe en serveer onmiddellijk met brood.
  3. Tip: Pimp je shakshuka door een beetje Espelettepeper en/of knoflook toe te voegen wanneer je de groenten bakt.