Ovenschaal met gnocchi, feta, aubergine en tomaat

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g gnocchi
  • 1 handje verse basilicum
  • 100 g feta
  • peper en zout
  • 2 handje(s) kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 aubergine

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper het sjalotje fijn.
  3. Halveer de kerstomaten en snijd de aubergine in hapklare blokjes.
  4. Verdeel de kerstomaten, aubergineblokjes en gnocchi over een met bakpapier beklede ovenschaal.
  5. Strooi er het gesnipperde sjalotje over.
  6. In het middel leg je de feta.
  7. Snijd de basilicum fijn en strooi het, samen met de olijfolie, over de gevulde ovenschaal.
  8. Kruid het geheel met een snuf peper en zout en hussel de groenten voorzichtig door elkaar.
  9. Plaats in de oven voor zo'n 20 à 30 minuten totdat de gnocchi krokant is en de feta goudbruine randen vertoont.
  10. Haal vervolgens uit de oven en serveer over de borden met een takje basilicum.