Gebakken rijst met kip en krokante groenten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 biokippenboutfilets
  • 50 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1 biowortelen
  • 150 g diepvrieserwten bio
  • 0.25 bussel lente-ui
  • 0.25 citroen
  • 0.5 bussel biokoriander
  • 150 g halfvolkoren biolangekorrelrijs
  • 2 el sojasaus
  • 2 el bio olijfolie
  • pimentpoeder
  • peper & zout

Recipe

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kippenboutfilets in blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan of een wok, met de helft van de olijfolie. Snijd de wortelen in schijfjes en snipper de lente-uitjes fijn. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes.
  3. Haal de stukken kip uit de pan zodra ze mooi goudbruin zijn en fruit de groenten in dezelfde pan (vergeet de erwtjes niet), met de rest van de olie. Voeg na ruim 5 min. de rijst toe, samen met de kip, het citroensap, de sojasaus en pimentpoeder naar eigen smaak. Fruit 2 min. op een hoog vuur en breng verder op smaak.
  4. Voeg plukjes koriander toe en serveer.